Voeding als basis van een goede algemene gezondheid en weerstand

De herfst is duidelijk in het land. Het winderige en regenachtige weer zet de weerstand van mens en dier dan ook onder druk. Hierdoor steken in deze periode meer infecties en ziekten de kop op. Via een goede voeding kan de algehele gezondheid en weerstand echter wel ondersteund worden zodat infecties minder kans krijgen. We vatten hierbij graag enkele aandachtspunten samen:

 

Allereerst is het belangrijk dat paarden een voeding krijgen die hen in optimale conditie brengt, dit betekent niet te mager en niet te dik. Zowel magere als dikke paarden hebben immers meer risico om ernstig ziek te worden. Daarnaast is vezelrijk voer belangrijk om een gezonde spijsvertering en darmflora te bekomen. Ook hiervoor geldt dus dat ruwvoeder de basis vormt aangevuld met een gepaste hoeveelheid krachtvoer om uw paard in de juiste conditie te brengen.

 

Daarnaast kan je met specifieke nutriƫnten de weerstand verder ondersteunen. Zowel in VitaMinalia Equine SPORT, OPTIGROW als BALANCER is er dan ook veel aandacht besteedt aan deze elementen.

 

Allereerst bevatten onze producten alle belangrijke vitaminen, met name vitamine A, E en C zijn erg belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Zo toonden studies reeds aan dat veulens na een lang transport veel minder ziek werden wanneer ze gesupplementeerd werden met vitamine E en C in vergelijking met veulens die geen supplement kregen.

 

Ook sporenelementen spelen een belangrijke rol in de immuniteit. Met name van zink en selenium is geweten dat ze erg belangrijk zijn. Zink speelt onder andere een rol in het behoud van de huidbarriĆØre en de activiteit van immuuncellen. Selenium is een krachtig antioxidant dat ook bijdraagt bij de activatie van de immuuncellen. Alle VitaMinalia-producten bevatten deze sporenelementen in organische vorm waardoor ze extra goed opneembaar zijn.

 

Daarnaast zijn voldoende hoogwaardige eiwitten en aminozuren belangrijk. Deze vormen immers de belangrijkste bouwstenen van de afweercellen.

 

VitaMinalia Equine SPORT en OPTIGROW bevatten naast bovenstaande elementen bovendien nog diverse andere antioxidanten en plantaardige extracten die de algehele gezondheid ondersteunen.

 

Hierbij is niet alleen de hoeveelheid van al deze individuele voedingsstoffen van belang, ook hun onderlinge verhouding. Zo kan bijvoorbeeld een overmaat aan zink er dan weer voor zorgen dat koper minder goed wordt opgenomen. Met VitaMinalia-producten bent u zeker dat ook hier de juiste balans wordt gerespecteerd!

 

Aarzel niet om ons te contacteren in geval van bijkomende vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *