Het klopt dat er vandaag veel goede paardenvoeders op de markt zijn die ruim voldoende vitaminen en mineralen bevatten, er zijn echter verschillende redenen om Vitaminalia EQUINE SPORT te verstrekken:

  • De vitaminen, sporenelementen en mineralen in Vitaminalia EQUINE SPORT verklaren maar een deel van de werking. Er zit heel wat meer knowhow en actieve producten in Vitaminalia EQUINE SPORT welke niet te vinden zijn in veel commerciële paardenvoeders. Vitaminalia EQUINE SPORT draagt dan ook steeds bij tot betere prestaties en gezondheid.
  • Niet alle sportpaarden hebben behoefte aan veel krachtvoeder omdat ze snel te dik worden daarvan. Het is aangewezen om deze paarden minder krachtvoeder te verstrekken, hierdoor krijgen ze echter ook minder vitaminen en dergelijke binnen. Hier is Vitaminalia EQUINE SPORT een zeer goede aanvulling op het rantsoen zodat deze paarden toch de nodige vitaminen, sporenelementen en andere micronutriënten binnen krijgen om optimaal te presteren.
  • Ook paarden die (tijdelijk) minder krachtvoeder krijgen omdat ze moeten rusten omwille van een blessure of herstellen van maagzweren of andere aandoeningen hebben veel baat bij Vitaminalia EQUINE SPORT. Vitaminalia EQUINE SPORT bevat immers alle micronutriënten zoals aminozuren, vitaminen en sporenelementen die belangrijk zijn voor een goed herstel en de immuniteit te ondersteunen.

Vitaminalia EQUINE SPORT  is inderdaad ontwikkeld om een zo breed mogelijk werking te hebben en de volledige gezondheid en prestaties van het sportpaard te ondersteunen. Vitaminalia Equine Sport maakt dan ook heel wat andere supplementen overbodig. Denk hierbij onder andere aan vitaminen supplementen, supplementen die de spiergezondheid ondersteunen (op basis van vitamine E, selenium en aminozuren), supplementen voor de hoefgezondheid (op basis van biotine) en elektrolyten aangezien Vitaminalia EQUINE SPORT al deze elementen bevat.

Bij paarden die aan specifieke problemen lijden kan het echter zinvol zijn nog bepaalde supplementen te verstrekken. Paarden die bvb. lijden aan artrose of ademhalingsproblemen kunnen baat hebben bij een bijkomend supplement dat specifiek op hun probleem gericht is.

Veel gebruikers merken al vrij snel nadat ze starten met het verstrekken van Vitaminalia EQUINE SPORT dat de paarden fitter worden. Hierdoor lijkt het interessant om het product enkel te gaan verstrekken enkele weken voor (belangrijke) wedstrijden. Hierdoor verlies je echter een belangrijk deel van de werking van VitaMinalia EQUINE SPORT aangezien dit product heel wat stoffen bevat die op de lange termijn werken, zoals:

  • Pre- en probiotica voor een stabiele en gezonde microflora in de darmen, het ontwikkelen van een gezonde microflora vraagt tijd en om de microflora gezond te houden is het belangrijk dat er een constante aanvoer is van voedingsvezels voor de microflora (=prebiotica). Door voortdurend te wisselen van rantsoen en aanbreng van voedingsstoffen wordt de microflora telkens verstoord waardoor het paard op langere termijn spijsverteringsstoornissen kan ontwikkelen.
  • In VitaMinalia EQUINE SPORT zitten verschillende nutriënten voor de vorming van sterke hoeven, pezen en gewrichten (zoals biotine en organische sporenelementen). De opbouw van gezonde hoeven en gewrichten is echter een werk van zeer lange adem, het spreekt voor zich dat een continue aanvoer van deze hoogwaardige nutriënten nodig is om op lange termijn gezonde hoeven en gewrichten te krijgen.
  • De opbouw van sterke spieren vraagt naast een gedegen training ook aanbreng van hoogwaardige eiwitten en aminozuren. In de aanloop van een nieuw wedstrijdseizoen is het naast training dan ook erg belangrijk om de nodige hoogwaardige eiwitten te voorzien via de voeding.
  • Daarnaast bevat VitaMinalia EQUINE SPORT veel antioxidanten (zoals vitamine E en organisch selenium) waaraan het paard extra nood heeft in stressvolle situaties zoals wedstrijden. Het paard kan van deze stoffen een reserve opbouwen in rustigere perioden zodat het over deze reserves kan beschikken in perioden van zware inspanningen en stress. Uiteraard is het dan wel nodig dat deze antioxidanten ook in perioden van rust worden verstrekt.

Eventueel kan er wel voor geopteerd worden om in perioden van rust de dosering te verlagen maar het volledig weglaten van VitaMinalia EQUINE SPORT wordt af geraden.

Oxidatieve stress is het verschijnsel waarbij er in het lichaam een overmaat aan vrije radicalen (=oxidanten) ontstaat. Vrije radicalen zijn als het ware een soort gifstoffen die ontstaan tijdens allerhande stofwisselingsprocessen. Ook bij de verbranding van koolhydraten en vetten met behulp van zuurstof voor de levering van energie aan het lichaam ontstaan er vrije radicalen. Zeker bij paarden die zware inspanningen leveren en dus veel energie nodig hebben ontstaan er grote hoeveelheden vrije radicalen. Ook ten gevolge van stress, hitte, vervuiling, ziekte,… ontstaan er vrije radicalen. Vrije radicalen gaan in het lichaam allerlei weefsels (spieren, gewrichten,…) aantasten en kunnen zelf het DNA aantasten. Het lichaam is echter in staat deze vrije radicalen onschadelijk te maken met behulp van antioxidanten die het lichaam zelf aanmaakt.

Bij zware inspanningen en andere stress situaties kan het lichaam echter zelf onvoldoende antioxidanten aanmaken, in deze situaties is het belangrijk om via de voeding extra antioxidanten te voorzien. VitaMinalia EQUINE SPORT bevat dan ook heel wat antioxidanten zoals vitamine E, organisch selenium en diverse polyfenolen van plantaardige oorsprong om het paard extra te ondersteunen is stressvolle situaties.

Ja, alle producten zijn vrij van verboden substanties en kunnen veilig gebruikt worden tijdens competitie.

 

Search for products (0)

Back to Top
Product has been added to your cart