Paardenvoeding in tijden van Corona

Het Corona-virus heeft recent hard toe geslagen en zowat het hele openbare leven stil gelegd. Ook in de paardensector zijn alle wedstrijden en evenementen de komende weken afgelast. Bovendien worden er beperkingen op gelegd aan sportstallen en maneges wat betreft het toelaten van lessen en trainingen. Hierdoor zullen veel paarden de komende weken niet meer op wedstrijd kunnen en ook een stuk minder getraind worden, ook de voeding dient hierop aangepast te worden.

VitaMinalia geeft u graag enkele tips:
– Verminder de krachtvoeder gift, paarden die minder energie verbruiken moet je ook minder energie verstrekken zodat ze niet verdikken. Dit is uiteraard nadelig voor de gezondheid en de conditie.
– Verstrek steeds voldoende hooi. Dit is belangrijk om het spijsverteringsstelsel gezond te houden en voorkomt verveling.
– Paarden die minder krachtvoeder krijgen supplementeer je best met een algemeen vitaminen- mineralensupplement zodat ze hun algehele gezondheid en weerstand op pijl kunnen houden. VitaMinalia EQUINE BALANCER is een geconcentreerd en hoog kwalitatief vitaminen- en mineralensupplement dat hier uitermate geschikt voor is.
– Bij sportpaarden die VitaMinalia EQUINE SPORT krijgen en nu niet op wedstrijd kunnen en minder worden getraind kan de dosering eventueel gehalveerd worden naar minimum 100 gram/paard/dag. Volledig weglaten wordt echter afgeraden om de basisconditie op pijl te houden en de darmflora niet te verstoren. VitaMinalia EQUINE SPORT bevat immers verschillende componenten die een gezonde darmflora stimuleren en blijvend dienen verstrekt te worden. Het is wel belangrijk om in dit geval naast 100 gram VitaMinalia EQUINE SPORT ook 50 gram VitaMinalia EQUINE BALANCER bij te verstrekken zodat deze paarden zeker alle benodigde vitaminen en sporenelementen binnen krijgen. Hierdoor blijven ze in optimale gezondheid en klaar om te presteren van zodra de omstandigheden het ons terug toelaten.

Los van de corona-perikelen breekt er ook een mooie tijd aan voor de fokkers, het nieuwe veulenseizoen gaat van start. Om je veulens een optimale start te geven raden wij aan om fokmerries de laatste 2 maanden van de dracht en tijdens de lactatie 250 gram VitaMinalia EQUINE OPTIGROW te verstrekken. Hierdoor worden ze voorzien in alle nodige vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren om de jonge veulens optimaal te laten ontwikkelen.

foto. Horse Service International

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *