BK koorts: hoe bereid je jouw paard optimaal voor op een kampioenschap?

De Belgische kampioenschappen voor jonge paarden staan voor de deur. We geven graag nog enkele tips om uw paard optimaal voor te bereiden voor deze belangrijke wedstrijd.

Allereerst is het belangrijk om het paard de laatste dagen tot 1 week voor de wedstrijd niet te zwaar meer te gaan belasten zodat hij fris aan de wedstrijd kan beginnen. In deze fase is het overigens te laat om nog veel kracht of conditie bij te trainen en dan riskeer je dat je paard vermoeid aan de wedstrijden moet beginnen. Het vraag immers weken of zelfs maanden om een goede basisconditie en kracht op te bouwen.

Het belangrijkste is om de paarden soepel te houden door ze dagelijks los te rijden met eventueel eens wat licht springwerk. Om het paard ook mentaal fris te houden is afwisselend werk belangrijk en veel paarden hebben dan ook baat bij regelmatige buitenritten.

Wat voeding betreft is het belangrijk om voor regelmaat en continuïteit te zorgen. Verander niet plots van type krachtvoeder en houd de hoeveelheden en tijdstippen van voederen constant om de spijsvertering van uw paard niet te ontregelen. Uiteraard blijft goed ruwvoeder de basis van elk rantsoen.

Om het paard in topvorm te krijgen mag uiteraard zijn dagelijkse dosis VitaMinalia Equine SPORT niet ontbreken. De hoogwaardige eiwitten en aminozuren in dit product zullen zorgen voor een optimale spieropbouw en spierherstel na inspanningen. De talrijke antioxidanten beschermen de spieren tegen verzuring en zorgen voor een snellere recuperatie. Bovendien zitten er elektrolyten in het product om het verlies door zweet te compenseren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *