Je paard sterk maken tegen Rhino met behulp van je voeding

Recent wordt de paardenwereld in Europa opgeschrikt door uitbraken van de virusziekte Rhinopneumonie. We krijgen hierdoor wel eens de vraag wat de rol van voeding kan zijn in de behandeling en/of preventie van deze verschrikkelijke ziekte en welke rol VitaMinalia-producten hierin kunnen spelen.

Jammer genoeg zal je via de voeding deze ziekte niet kunnen genezen of kunnen voorkomen. Een goede voeding is echter wel de basis voor een goede gezondheid en bovendien kan je met specifieke voedingsstoffen de weerstand optimaal ondersteunen zodat uw paard optimaal gewapend is om infecties het hoofd te bieden.

Allereerst is het belangrijk dat paarden een voeding krijgen die hen in optimale conditie brengt, dit betekent niet te mager en niet te dik. Zowel magere als dikke paarden hebben immers meer risico om ernstig ziek te worden. Daarnaast is vezelrijk voer belangrijk om een gezonde spijsvertering en darmflora te bekomen. Ook hiervoor geldt dus dat ruwvoeder de basis vormt aangevuld met een gepaste hoeveelheid krachtvoer om uw paard in de juiste conditie te brengen.

Daarnaast kan je met specifieke nutriënten de weerstand verder ondersteunen. Zowel in VitaMinalia Equine SPORT, OPTIGROW als BALANCER is er dan ook veel aandacht besteedt aan deze elementen.

Allereerst bevatten onze producten alle belangrijke vitaminen, met name vitamine A, E en C zijn erg belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Zo toonden studies reeds aan dat veulens na een lang transport veel minder ziek werden wanneer ze gesupplementeerd werden met vitamine E en C in vergelijking met veulens die geen supplement kregen.

Ook sporenelementen spelen een belangrijke rol in de immuniteit. Met name van zink en selenium is geweten dat ze erg belangrijk zijn. Zink speelt onder andere een rol in de het behoud van de huidbarrière en de activiteit van immuuncellen. Selenium is een krachtig antioxidant dat ook bijdraagt bij de activatie van de immuuncellen. Alle VitaMinalia-producten bevatten deze sporenelementen in organische vorm waardoor ze extra goed opneembaar zijn.

Daarnaast zijn voldoende hoogwaardige eiwitten en aminozuren belangrijk. Deze vormen immers de belangrijkste bouwstenen van de afweercellen. VitaMinalia Equine SPORT en OPTIGROW bevatten naast bovenstaande elementen bovendien nog diverse andere antioxidanten en plantaardige extracten die de algehele gezondheid ondersteunen.

Hierbij is niet alleen de hoeveelheid van al deze individuele voedingsstoffen van belang, ook hun onderlinge verhouding. Zo kan bijvoorbeeld een overmaat aan zink er dan weer voor zorgen dat koper minder goed wordt opgenomen. Met VitaMinalia-producten bent u zeker dat ook hier de juiste balans wordt gerespecteerd!

Aarzel niet om ons te contacteren in geval van bijkomende vragen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *