Wist je dat VitaMinalia EQUINE OPTIGROW ook de vruchtbaarheid van fokmerries ondersteunt?

Bij VitaMinalia proberen we steeds zo compleet mogelijke producten te ontwikkelen die op verschillende vlakken de gezondheid en prestaties van paarden bevorderen.

 

Dit geldt ook voor VitaMinalia EQUINE OPTIGROW, dit product zorgt niet alleen voor een gezonde groei en ontwikkeling van veulens en jonge paarden, het ondersteunt ook de vruchtbaarheid van fokmerries. We lichten graag enkele componenten toe die hieraan bijdragen:

 

  • Beta-caroteen (ook wel provitamine A genoemd), deze vitamine is gekend omwille van het positief effect op het tonen van de hengstigheid en het sneller hervatten van de cyclus na de geboorte. Beta-caroteen wordt tevens opgenomen door het gele lichaam en speelt een rol bij de vorming progesteron, belangrijk voor het in stand houden van de vroege dracht. Tekorten aan beta-caroteen kunnen dan ook leiden tot meer embryonale sterfte. Zeker aan het einde van de winter/vroege voorjaar is het belangrijk om beta-caroteen bij te verstrekken aangezien de gehalten beta-caroteen in ruwvoeders dan erg laag zijn.
  • Foliumzuur (vitamine B9) is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van het ongeboren veulen
  • Vitamine E en selenium komen tussen bij de vorming van voortplantingshormonen. Merries die een tekort aan deze antioxidanten hebben, hebben ook een verhoogd risico om veulens met aangeboren afwijkingen op de wereld te zetten.
  • Sporenelementen zoals koper, zink en mangaan zijn eveneens belangrijk voor een goede en regelmatige ovulatie.

 

VitaMinalia EQUINE OPTIGROW is aangerijkt met al deze elementen, bovendien uit de best opneembare bronnen. Zo wordt er natuurlijke vitamine E toegevoegd en sporenelement uit organische bronnen (chelaten).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *