VitaMinalia equine sport voortaan met MSM en Glucosamine

Bij VitaMinalia streven we naar voortdurende verbetering van onze producten. Recent werd daarom de samenstelling van VitaMinalia equine SPORT nog verbeterd door toevoeging van MSM en glucosamine aan de samenstelling. Hierdoor wordt dit complete supplement voor sportpaarden als het ware nog completer. We lichten graag even toe wat MSM en glucosamine precies doen:

 

  • MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijk voorkomende organische zwavelverbinding. Zwavel is erg belangrijk als bouwsteen van onder andere bindweefsel (in pezen en spieren) en keratine (in vacht en hoeven) en speelt een rol in de vorming van lichaamseigen antioxidanten. Zwavel is erg belangrijk voor de elasticiteit van pezen, spieren en kraakbeen. Hierdoor heeft MSM tal van positieve eigenschappen zoals vermindering van gewrichtspijn, ondersteuning van gezond bindweefsel, kraakbeen, botten en hoeven. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de vacht van paarden. Sportpaarden hebben zeker baat van MSM suppletie, naast de positieve effecten op de gewrichten draagt het door zijn anti-oxidatieve eigenschappen ook bij aan een snellere recuperatie.

 

  • Glucosamine is een andere stof die het herstel van kraakbeen stimuleert en pijn in gewrichten kan reduceren. Glucosamine is een lichaamseigen aminosuiker en vormt een belangrijke bouwsteen voor kraakbeen en is daarnaast ook een component van gewrichtsvloeistof, nodig voor de smering van de gewrichten. Glucosamine is eveneens betrokken in de vorming van hyaluronzuur, een andere belangrijke component van gewrichtsvloeistof.

 

Aangezien beide stoffen betrokken zijn in de opbouw en onderhoud van gezond kraakbeen en gewrichtsvloeistof is een voldoende lange suppletie (minimaal 2-3 maanden) belangrijk, dit is immers een proces dat lang duurt. Door deze stoffen toe te voegen aan VitaMinalia equine SPORT bent u voortaan zeker dat uw paarden extra bescherming krijgen tegen de belasting die trainingen en wedstrijden met zich mee brengen.

 

Aarzel niet om ons te contacteren in geval van bijkomende vragen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *